Blog


Nieuwe poging voor pakjes bezorgen met de drone

Laatst aangepast op vrijdag, 03 februari 2017 11:38
Geschreven door 

Het is geen nieuw idee: drones inzetten voor het afleveren van pakketten. Maar er is wel een nieuwe uitvoering bedacht door Mercedes. 

Amazon is een van de grootste bedrijven in online shoppen. Wereldwijd bezorgt de internetwinkel per jaar meer dan 1 biljoen pakketten. Al tijden hopen ze om drones in te kunnen zetten om een deel van de bezorgingen over te nemen.

Het heeft echter nog een hoop nadelen. Drones zijn duur en kwetsbaar. Zeker in een woonwijk zijn er veel risico' s voor een drone. Daarbij is het nu verboden om boven mensen of huizen te vliegen. De wet zou aangepast moeten worden om dit mogelijk te maken. En nog een niet onbelangrijk detail is dat drones niet lang kunnen vliegen. Lange afstanden of in 1 keer een gehele straat leveren gaat hem dus ook niet worden.

Toch is het een droom die nog eens uit moet komen, vindt Mercedes. Ze hebben een video online gezet voor de Mercedes-Benz Vision Van. Het idee is dat er een compleet electrisch busje komt die binnenin de pakjes sorteert. Via een systeem wordt er een pakje aangeleverd aan een drone die vanuit het dak van het busje opstijgt en de pakjes gaat bezorgen. Ondertussen is er een koerier in de buurt om de andere helft van de wijk te doen. Zo blijft er controle en kan hij binnen dezelfde tijd 2 keer zoveel gedaan krijgen.

mercedes van

Bron: drone-nieuws.nl

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.